V zimním období má mnoho lidí sklon ke konzumaci potravin, které organismus spíše zatěžují. Jedná se o zvýšený příjem tuků, cukrů a u mnohých nedostatečný příjem tekutin. Svůj podíl na celkovém zdravotním stavu má často i nedostatek pohybu. Pokud tedy s nástupem nového roku máte chuť něco pro sebe udělat, začněte třeba pozvolným zařazením “tak trochu jiných potravin” do vašeho jídelníčku. Nemusíte zrovna vykoupit celý obchod https://www.nakliceno.cz/mungo/, ale pro začátek se spokojte třeba právě s ochutnávkou těchto vynikajících fazolí mungo, jejichž chuť připomíná mladý hrášek a jsou velmi chutné zejména v syrovém stavu.
A kde mají tyto zázračné fazole svůj domov. V současnosti vlastně již téměř v celé Evropě, ale dříve se pěstovaly hlavně v Indii a Číně, odkud se v posledních dvou desetiletích rozšířily dále. Jejich blahodárné účinky, skrývající se zejména v klíčcích znali už staří Číňané v době před třemi tisíci lety. Proto je také konzumovali právě v syrovém stavu, který zajišťuje vysokou nutriční hodnotu. V těchto soudečkovitých olivově zelených, nažloutlých, či načervenalých plodech se ukrývá celá řada vitamínů a prvků, z nichž je na prvním místě draslík, dále pak vápní, železo a mnoho dalších.
Nechybějí ani tuky a vláknina, tolik prospěšná pro správně fungující zažívání. Konzumace mungo fazolí je doporučována odborníky pro svůj příznivý vliv na pročištění krevního oběhu a regeneraci cév. Zároveň jsou i dobrým doplňkem k celkovému posílení obranyschopnosti organismu.
V našem obchodě zakoupíte jak samotné mungo fazole, tak i speciální klíčící nádoby, s jejichž pomocí si snadno a jednoduše vypěstujete svoji zdravou dávku dobroty, kterou využijete ve spoustě variant. Zkuste ji s například ve spojení s další zeleninou, jako salát, nebo jako vložku do polévek.
Nebojte se vyzkoušet to, co objevili už naši předkové.