Pečujte o svou imunitu

Pečujte o svou imunitu


Každý rok se opakuje tentýž scénář. Jakmile začínají klesat venkovní teploty, začínají se šířit respirační choroby. Téměř každý alespoň jedenkrát během této sezóny onemocní. Problém bývá v nedostatečné imunitě dospělých i dětí, a také v neohleduplnosti lidí. Nemocní jedinci by po dobu nemoci měli rozhodně zůstávat doma, ale bohužel i nemocní chodí do práce a dávají nemocné děti do školky. Děti si nemocemi projít musí, protože tak se jim tvoří imunita. O tu je potřeba ale pečovat po celý život. V posledních letech je velice populární otužování, které rozhodně není k zahození. Určitě je lepší zvykat tělo na nižší teploty, protože potom nebude přehnaně reagovat na ochlazování počasí. Otužování je sice poměrně nepříjemné, takže je potřeba začít zvolna, ale kýžený efekt se dostaví. Zároveň je potřeba dodávat tělu potřebné živiny a vitamíny, a to samozřejmě i dětem.

žena v sauně

Choďte do sauny
O efektu saunování na lidské zdraví bylo napsáno již opravdu velké množství vědeckých studií, které jednoznačně potvrdily, že vystavování těla vysokým teplotám v sauně zvyšuje obranyschopnost organismu. Nejlepší způsob, jak zvýšit odolnost těla vůči nemocem je kombinovat saunování a otužování. Mnoho aquaparků a koupališť nabízí i možnost návštěvy sauny, ale bohužel saunování není vhodné pro lidi s vysokým krevním tlakem.

dřevěná sauna

Tito lidé mohou navštěvovat například teplária, kde je teplota nižší. Saunování se věnuje mnoho lidí, kteří už sami na sobě pozorují výsledky návštěv sauny. Vysoké teploty zahřívají tělo, a potem se odvádí škodlivé látky ven z těla. To je další důvod proč sauny navštěvovat. V případě že máte zájem navštěvovat saunu pravidelně, neměla by ve vaší výbavě chybět RENTO Saunovací čepice https://www.chlorito.cz/rento-saunovaci-cepice–frote-len/. Je vyrobená že směsi lnu a bavlny, takže je velice příjemná, a chrání hlavu před opravdu vysokými teplotami.

Previous post Nebuďte skeptičtí